ELLENOPHONIA

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Άννα Παναγιωταρέα, Τα τρία λάθη του Α.Λοβέρδου 24/1/12


Blog της Άννας Παναγιωταρέα και των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της, στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διαβάζω την δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου: “όποιος επιχειρήσει πολιτικά να προσβάλλει τον Γιώργο Παπανδρέου για την πολιτική του, η χώρα θα αλλάξει πορεία και από εκεί που πηγαίνει να μην γονατίσει, θα γίνει μακελειό” και πιστεύω ότι ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δεν εννοεί ούτε μία λέξη από αυτή τη δήλωση που έκανε σε πρωϊνό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Μάλλον κουρασμένος θα πρέπει να ήταν. Μάλλον συναισθηματικά φορτισμένος θα πρέπει να ήταν. Η ακόμη ας του αποδώσουμε και τη σκέψη ότι ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 18ης Μαρτίου- να τη δώ και να μην πιστεύω στα μάτια μου-δεν θα ήθελε να έχει σχέση αντιπαλότητας με τον υποψήφιο  τέως πρόεδρο,  τέως πρωθυπουργό. Αν όμως δεν είναι έτσι, τότε ο κ. Λοβέρδος έχει κάνει τρία  βασικά λάθη:
Το πρώτο αφορά στην απειλή ότι « η χώρα θα αλλάξει πορεία», το δεύτερο ότι « θα γίνει μακελειό» και το τρίτο αφορά στην «πολιτική προσβολή» του Γ.Παπανδρέου». Οι πολιτικοί που γονάτισαν τη χώρα, βάζουν πάνω από το εθνικό συμφέρον την θεωρούμενη ως   προσβολή προς  ένα οποιοδήποτε πρόσωπο, μη εξαιρουμένου και του προσώπου  του προέδρου της Δημοκρατίας; Κι είναι αυτός λόγος τόσο σοβαρός ώστε να οδηγήσουν  τη χώρα κατά κρημνόν; Δηλαδή,  θα ρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου; Ας υπενθυμίσω τη λαϊκή παροιμία περί  «του αγά που θύμωσε…»  που  η ευπρέπεια μου, μου απαγορεύει να την καταγράψω.
Το δεύτερο αποδεικνύει ότι παρά τις  εκστρατείες του στην περιφέρεια, τους συνεχείς προπηλακισμούς συναδέλφων του,  ο κ. Λοβέρδος δεν έχει αντιληφθεί ότι οι πολιτικοί βρίσκονται στο κατώτατο επίπεδο της εκτίμησης των Πολιτών και ακόμη: Ότι  θεωρούν πως  ο κ.Γ.Παπανδρέου ενέχεται στην διαδικασία καταστροφής της χώρας, εμπλέκοντας την σε ένα Μνημόνιο  άνευ διαπραγμάτευσης αλλά στα δίκτυα του ΔΝΤ χωρίς να  έχει τη λαϊκή εντολή!   Ο κ. Λοβέρδος δεν κατάλαβε ότι δεν υπάρχουν Πολίτες να υπερασπιστούν τον  κ. Γ.Παπανδρέου και το οικονομικό του επιτελείο, γιατί  είναι τα λάθη τους  που  έκαναν τους Ελληνες παρίες  στην ίδια τους τη χώρα.
Αν τα δυο προηγούμενα ολισθήματα μπορούν να αποδοθούν ίσως σε συναισθηματική φόρτιση ή και στην κόπωση του υπουργού της Υγείας, το τρίτο δύσκολα βρίσκει δικαιολογία όταν εκφέρεται από στόματος  υπηρέτη του Δικαίου: Από πότε ένας πολιτικός-ακαδημαϊκός δάσκαλος εκλαμβάνει, σε ένα κράτος Δικαίου και συνταγματικής ομαλότητας, ως  «πολιτική προσβολή» τη μεταβίβαση του φακέλου της εισαγγελικής έρευνας στη Βουλή, όταν προσκρούει σε πολιτικά πρόσωπα; Δεν γνωρίζει ο κ. Λοβέρδος ότι μόνη η Βουλή είναι αρμόδια να χειριστεί μια τέτοια υπόθεση; Περίεργο μου φαίνεται. Δεν είναι άραγε ο Ανδρέας Λοβέρδος νυν υπουργός, ο συγγραφέας της μελέτης:
«Η ποινική ευθύνη των μελών της Κυβέρνησης και των υφυπουργών στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα», εκδ. Αντ. Σάκκουλα, 1995,  ή  άλλα δίδασκε ως καθηγητής  Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο και άλλα λέει ως  υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;
Α.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: