ELLENOPHONIA

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Εξετάσεις και εγκύκλιες



ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΙΣ
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Τηλ.: 2310 99 6712•Fax: 2310 99 6729
6972333662
541 24 Θεσσαλονίκη
e- mail: vice-rector-ac@auth.gr
Θεσσαλονίκη 4 Οκτωβρίου 2011
Αριθ. Πρωτ. 3172
ΠΡΟΣ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΔΒΜΘ,
Ειδικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης
Καθ. κ. Βασίλειο Παπάζογλου,
Ανδρέα Παπανδρέου 37
15180 Μαρούσι, Αθήνα

ΣΧΕΤΙΚΑ: Υμετέρα Αριθ. Πρωτ. Φ5/114174/Β3/ ΦΑΧ 4-10-11

Κύριε Ειδικέ,
Σχετικώς με τη δυνατότητα εξετάσεως των επί πτυχίω φοιτητών σε κατ’ ανώτατο όριο πέντε μαθήματα την περίοδο του χειμερινού εξαμήνου οφείλω να σας θέσω υπόψη σας τα εξής:
Ο ορισμός αυτός
1) δεν τεκμηριώνεται από καμία διάταξη Νόμου.
2) συνιστά ευθεία επέμβαση στην αυτοτέλεια των Τμημάτων και των αποφάσεών τους και κατά συνέπεια και της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ, ιδίως στα θέματα του ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού τους έργου.
3) δημιουργεί πρόβλημα στους φοιτητές που υπερέβησαν τον κανονικό χρόνο φοίτησης, τη στιγμή κατά την οποία ο Ν. 4009 τους δίδει τη δυνατότητα να επισπεύσουν την αποφοίτησή τους με ενεργοποίησή τους.
4) δημιουργεί σύγχυση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, μεταξύ των φοιτητών και των οργάνων διοίκησης των Τμημάτων, που προσπαθούν να δώσουν λύσεις, ώστε να διαφυλάξουν την εκπαιδευτική διαδικασία σε ένα κλίμα γενικής αβεβαιότητας.
Σας πληροφορώ επιπλέον ότι για τους επί πτυχίω φοιτητές, για τους οποίους έχει περατωθεί η φοίτηση (τεκμηριωμένα μάλιστα σε σχολές που έχουν εργαστήρια, κλινικό έργο, καλλιτεχνικό έργο και πρακτικές ασκήσεις), η πρακτική που ισχύει είναι να διεξάγονται εξετάσεις και κατά τις τρεις περιόδους σε όλα τα μαθήματα.
Ως εκ τούτου, σας παρακαλώ να εξετάσετε τα ανωτέρω εκτεθέντα και να συνδράμετε και σεις στις προσπάθειες που καταβάλλουμε οι πρυτανικές αρχές και οι συνάδελφοι με ουκ ολίγο προσωπικό κόστος.


Με τιμή,
Η Αντιπρύτανις



Δέσπω Αθ. Λιάλιου
Καθηγήτρια του Τμήματος Ποιμαντικής και κοινωνικής Θεολογίας



ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ: Γραμματεία Πρυτανικού Συμβουλίου ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: