ELLENOPHONIA

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΩΣ ΕΡΕΥΝΑΣ



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΩΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Σ. ΚΟΥΪΔΟΥ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι μέλη της Συγκλήτου,

Στην επτάμηνη θητεία μου ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών ασχολήθηκα, εκτός των άλλων καθηκόντων μου, με την αύξηση των πόρων της Επιτροπής Ερευνών, τη διαφανή λειτουργία της και τέλος, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων της γραμματείας της Επιτροπής. Σχετικά με αυτά πρέπει να αναφέρω:
1.          Εφαρμόζοντας ένα σύνθετο σύστημα εκροών από το ταμείο της Επιτροπής Ερευνών, που συνέταξε και πρότεινε μετά από πρόσκλησή μου ο εκπρόσωπος του Οικονομικού τμήματος συνάδελφος κ. Βαρσακέλης, με τη βοήθεια συναδέλφων του, επετεύχθη επιπρόσθετο όφελος για την Επιτροπή της τάξεως του 900.000  Εuro ετησίως τουλάχιστον.
2.          Περιορίστηκε σημαντικότατα το σύστημα έκδοσης επιταγών και ειδικότερα προκαταβολών εν ονόματι τρίτων που μπορεί να οδηγήσει σε αδιαφανείς αμοιβές. Ενδεικτικά, τέτοιες αναλήψεις περιορίστηκαν κατά 85% και εφαρμόζονται μόνο εφόσον είναι απόλυτα απαραίτητο.
3.          Επιταχύνθηκε σημαντικότατα η αποπεράτωση του ιδιόκτητου κτηρίου της Επιτροπής Ερευνών ώστε να απαλλαγεί το συντομότερο η επιτροπή από την καταβολή του υπέρογκου ενοικίου (12.887 Euro μηνιαίως). Τον Ιανουάριο ανέλαβα υποχρέωση απένταντι στον Πρόεδρο της Ιατρικής κ. Ντόμπρο, και θεωρήθηκα παράτολμη γιαυτό, να αποδώσω το κτήριο για τη διεξαγωγή συνεδρίου στις 7/4/2011.  Σήμερα το κτήριο έχει αποπερατωθεί και βρίσκεται στο στάδιο του καθαρισμού με κέρδος τουλάχιστον 38.671 Euro (ποσό τρίμηνης καταβολής ενοικίων). Κατά την ολοκλήρωση καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι δαπάνες (πχ. εξοικονόμηση 4.500 ευρώ από τη δαπάνη πλακόστρωσης σε χώρο αποθήκευσης και  τουλάχιστον κατά 30.000 ευρώ από την εγκατάσταση του τηλεφωνικού συστήματος).
Για την ολοκλήρωση του έργου αυτού ασχολήθηκε με αυταπάρνηση υπάλληλος της επιτροπής (ενδεικτικά αναφέρω ότι στις 19/ και 20/3/2011 επέβλεπε στις 6 πμ υπό βροχή τη σύνδεση του αγωγού αποχέτευσης με την ΕΥΑΘ). Ως προϊσταμένη, θεωρώ ηθικό και τίμιο να τον επιβραβεύσω με πρόσθετη αμοιβή.

Στο διάστημα αυτό έλαβα συνολικά ως πρόσθετη αμοιβή 5.339 Euro (μεικτά) ενώ παράλληλα παραιτήθηκα από άλλες προβλεπόμενες αμοιβές ως ΕΥ σε ιδρυματικά προγράμματα που επιβλέπω. Ως προϊσταμένη της υπηρεσίας προσυπέγραψα επίσης παρόμοια ποσά για τα υπόλοιπα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Επειδή θεωρώ σωστό να αμοίβεται κάποιος για τις υπερβάλουσες προσπάθειες που καταβάλει εφόσον αυτές αποφέρουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, και αντιλαμβάνομαι επίσης ότι έχει τεθεί, αντίθετα με τις δικές μου απόψεις, θέμα ηθικής τάξεως, θέτω το ανωτέρω ποσό στην διάθεση της συγκλήτου.

Ωστόσο θεωρώ εαυτή αρμόδια να αποφασίζω ποιός είναι ο πυρήνας των καθηκόντων μου και πιστεύω ότι ξεκινώντας από τον «πυρήνα» των δραστηριοτήτων όλων μας πρέπει να έχουμε ως στόχο την αξιοποίηση των καρπών τους.

Με τιμή
Σ. Κουίδου-Ανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια: